Întâlnirea de la Tulcea

Dacă te-ai săturat de betoane și aer de oraș, #hailaTulcea cu noi!

Cu sete de cunoaștere vă invităm să urcați în Freelandere și să străbatem împreună meleagurile istorice ale județului Tulcea. Vom descoperi împreună cu ghizi și oameni ai locului cetăți, păduri, flora și fauna și vom cunoaște oameni și tradiții. Vom străbate cu aproximație 200km, iar în fiecare dintre cele 2 seri ne vom caza în locații autohtone unde, la o bere rece, vom găsi noi ceva interesant de făcut.

t

Pentru că Deltă...

…și pentru că – de ce nu? -, într-una din zile vom schimba terenul cu unul mai puțin uscat și vom pleca în căutarea peștișorului de aur (oare?).
Toate mesele vor fi servite în diferite locații cu specific zonal.

Haideți să vă prezint...

…câteva dintre punctele pe care le vom vizita.

Sâmbătă, pe data de 4.09.2021, cazarea se va face în Gospodaria Traditionala “Suvenir din Dobrogea “, la draga noastră prietenă Bianca Folescu, în satul Vișina, comuna Jurilovca.
Locația este încadrată ca și tip în turismul experiențial.

Vom servi masa în stil tradițional, gătită chiar de către gazda noastră, atât seara cât și dimineața, înainte de plecare. Vă rugăm ca în momentul rezervării să ne precizați eventualele alergii și/sau diete speciale (vegan/vegetarian) pentru a-i putea transmite.

Bianca a construit, singurică, un mic paradis: o casă bătrânească transformată în muzeu local, camere tradiționale, foișoare, ciubăr, animale (oi, capre, cai, ponei, pisici, câini, păsări, măgari) și multe altele.

În apropiere (200m) se află balta din Vișina. Cel mai apropiat magazin în caz de nevoie este la aproximativ 100m.

Surprize, suprize 🙂

Razvan Toma ne oferă, prin tragere la sorți, 2 nopți de cazare în Căsuța Noastră de la Corbu.

Oferta este valabilă pentru 5 persoane, 2 nopți după eveniment – 6-7 septembrie.

Condiția pentru înscrierea la “tombolă” este achitarea avansului pentru cazarea de la eveniment, înscrierea fiind valabilă exclusiv pentru participanții la escapada noastră.

Despre cazare:

Camerele sunt aranjate fiecare cu câte un specific etnic (veți afla la fața locului) și dispun de propria baie.

Sunt 5 camere duble, 3 cu pat matrimonial și 2 cu paturi separate, respectiv 10 locuri. Fiecare cameră costă 300 lei/noapte, deci 150/persoană. Există posibilitatea, în caz de nevoie, să suplimentăm 2 camere cu câte un pat suplimentar, cu un extra cost de 70 lei. Capacitatea maximă, deci, este de 12 persoane.

Cele 2 mese (cina și micul dejun) pe care le vom servi vor fi 100 lei/persoană.

Pentru a vizita casa muzeu vom contribui cu câte 15 lei/persoană.

Ne dorim să avem siguranță de ambele părți: Bianca să fie sigură că vom veni iar dumneavoastră să nu vă faceți griji cu privire la rezervarea camerei.

Pentru aceasta, vom achita un avans de 100 lei/persoană direct în contul Biancăi.

Contul îl voi oferi în privat odată cu efectuarea rezervării, pentru a menține și o evidență asupra locurilor pe care le mai avem disponibile.

Condiții de participare

La întâlnire puteți participa chiar și o zi sau două, din cele 3. Mai ales dacă sunteți din zonă, încurajăm chiar localnicii să vină cu noi, să afle lucruri noi sau să ne împărtășească secrete de-ale meleagului!

Iar dacă totuși vreți să participați dar să vă cazați singuri, nu avem nicio problemă cu asta. Deși scopul întâlnirii este să fim un grup compact, pe noi nu ne deranjează dacă vreți să aveți intimitatea dumneavoastră în altă unitate de cazare.

Pentru serviciile de ghid, organizare și fotografii se va percepe o taxă de 100 lei/persoană pentru toată durata evenimentului.

Pentru cei care vin doar o zi sau două, taxa va fi de 40 lei/zi. Din acești bani, 10% se vor duce către Asociația Club Sportiv Atletic Delta Chilia Veche pentru a susține copiii din medii defavorizate care fac sport.

Dacă cineva vrea să doneze mai mult pentru acești copii, așteptăm mesaj privat pentru a stabili detaliile. (Mișa Consferenț sau Cristian Grigorași)

***Nu este obligatoriu să fiți posesor de Land Rover. Vă puteți alătura cu orice autoturism cu gardă înaltă care poate intra pe teren accidentat.

Pentru detalii și informații despre eveniment ne puteți contacta la 0770908026 (Mișa) sau +44 7923 498441 (Cristian)

Vinul Kazakului

I-am făcut o vizită doamnei Glafira Nicanov, la Vinul Kazakului.

Familia Nicanov se ocupă din 2009 de via amplasată lângă cetatea Argamum, la câțiva km de Jurilovca. Terroir-ul este deosebit, solul calcaros și argilos de pe malul lacului Golovița transformând rezultatul în licoarea lui Dionysos.

Ne vom opri tocmai în vie, ocazie perfectă pentru o degustare și pentru a asculta poveștile soților Nicanov.

Recomandarea noastră este să aveți câte o păturică la voi, să avem pe ce ne-ntinde și ne bucura de soare și de vin.

Conform scrierii “Periegesis” a lui Hekataios, cetatea Argamum este cea mai veche de pe teritoriul actual al României.

Înființată de către milesieni în secolul VII î.e.n, urmele sale străjuiesc și astăzi capul Doloșman și păzesc viile de la Vinul Kazakului.

Real Racing Echitatie - 3.09.2021

Haideți să vi-i prezint pe cei de la Real Racing Echitatie, unde ne vom opri vineri, 3.09.2021.

Clubul Hipic Real Racing este un centru de echitație fondat acum 11 ani. Motorul acestui club și cel care construiește, creează, modelează și formează oameni și cai este domnul doctor Stefan Raileanu. Diplomele, cocardele și trofeele din recepția clubului sunt munca de ani de zile a unei echipe strâns legate de oameni perseverenți și ambițioși, totodată și a cailor; performanța nu există fără cuplul om-cal.

Suntem invitați să participăm la o prezentare a sportului, a cailor, o mică lecție de istorie și multe alte povești legate de aceste animale fantastice. Totodată, în funcție de preferințe, putem opta pentru o scurtă plimbare călare în manej (teren îngrădit) sau o plimbare până la lacul Zaghen cu trăsura.

Costurile acestor servicii sunt următoarele:

  • Vizita și prezentarea susținută de domnul doctor – 15 lei/persoană
  • Plimbare în manej – 15 lei/persoană
  • Plimbare cu trăsura – 60 lei/persoană

Las mai jos un link către pagina lor.

https://www.facebook.com/RealRacingEchitatie/